Valg af sofaens farve og design

Valg af sofaens farve og design

Rød, orange, grøn, gul, blå, sort eller grå? Sofaer findes i et utal af farver og former.

Sofaens visuelle udtryk handler primært om smag og præferencer, men ikke kun: det har indflydelse på hvordan du og andre vil opfatte rummet den står i.

Når du vælger sofaens udseende, bør du derfor overveje om den skal fremstå som et diskret møbel eller et iøjnefaldende af slagsen.

Den diskrete sofa

Ønsker du ikke at sofaen skal dominere rummet, bør du vælge sofaen ud fra at den passer til dine andre møbler. Her bør du vælge en diskret farve eller en farve som matcher omgivelserne.

Farven og designet må ikke skille sig ud eller tiltrække sig nævneværdig opmærksomhed. Et tidløst design, i neutrale farver, passer ofte ind i de fleste hjem.

Den iøjnefaldende sofa

Ønsker du derimod en sofa som tiltrækker sig opmærksomhed i dét sekund, hvor du og dine gæster træder ind i rummet, bør du helt omvendt vælge sofaen med det mål for øje.

Det kan være en sofa i et utraditionelt design. Den kan også have en eller flere farver, som står i stærk kontrast til resten af omgivelserne.

Tænk fremadrettet, når du vælger sofa

Du skal naturligvis gå efter din egen stil og smag, og vælge den sofa du kan lide. Alligevel bør du have i tankerne, at den sofa du vælger skal du sidde i og se på i mange år frem.

Vælger du din sofa ud fra et øjebliks indskydelse og impulsivitet, er der risiko for at du ikke helt får gennemtænkt din beslutning. Det kan føre til at du fortryder efterfølgende.

Sofaer i 'pang-farver' kan ved første øjekast se flotte og anderledes ud – og måske bliver du grebet af en stemning. Her er der risiko for at du med tiden bliver træt af at se på sofaen, og efterfølgende fortryder dit valg og køb.

Vælger du en sofa i en lys farve, i et stofmateriale, skal du være opmærksom på at lyse farver er sarte over for skidt og snavs, spildte væsker og andet der kan trænge ind i stoffet.

Herunder finder du en opsummering af de væsentligste punkter, når der kommer til valg af sofa:

  • Vælg en sofa som passer til formålet og omgivelserne
  • Vælg en sofa i et materiale, som har lang holdbarhed
  • Vælg en sofa i en farve, som du holder ud at se på om 5, 10 og 15 år

God fornøjelse med din < a href="https://pristilbud.dk/shop/sofaer">nye sofa!